flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт щодо розгляду Господарським судом Дніпропетровської області звернень і запитів на отримання інформації протягом І кварталу 2023 року

20 квітня 2023, 16:19

 

На виконання вимог ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Господарським судом Дніпропетровської області проаналізовано запити на отримання інформації, які надійшли до суду протягом першого кварталу 2023 року.

 

Так, у звітному періоді до Господарського суду Дніпропетровської області від фізичних і юридичних осіб надійшло 110 письмових звернень, з яких:

- 60 звернень стосувалися листування з правових питань;

 

- 7 запитів з правоохоронних органів;

 

- 35 заяв подано з метою повернення помилково сплаченого судового збору;

 

- 8 запитів надійшло з посиланням на Закон України «Про доступ до публічної інформації».

 

Також, працівниками апарату суду постійно надаються роз’яснення на усні телефонні запити, які стосуються отримання інформації щодо сплати судового збору, графіку і порядку прийому громадян, руху і результатів розгляду конкретних справ, порядку оскарження судових рішень першої інстанції до Центрального апеляційного господарського суду, а також з інших питань діяльності суду.  

На всі запити і звернення, що надійшли до суду, надані відповіді у порядку та строки, передбачені законами України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про звернення громадян», «Про доступ до судових рішень» та іншими нормативно-правовими актами.