flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги! Учасника справи № 904/452/23 – Товариства з обмеженою відповідальністю "Новомосковський машинобудівний завод" (селище Шахти, Новомосковського району Тульської області, Росія)

03 лютого 2023, 13:12

У провадженні Господарського суду Дніпропетровської області (суддя Рудь І.А.) перебуває справа №904/452/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "МС Трейд Україна", м. Дніпро до Товариства з обмеженою відповідальністю "Новомосковський машинобудівний завод", с. Шахти Новомосковського району Тульської області, Росія про стягнення передплати у розмірі 1 791 000,00 російських рублів за контрактом від 20.01.2022 № 14-01

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 03.02.2023:

Керуючись ст. ст. 12, 122, 176, 177, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

  1. 1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.
  2. 2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.
  3. Призначити підготовче засідання, яке відбудеться 02.03.2023 о 12:00год. у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судового засідання (кабінет № 3-303) за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.
  4. Відповідачу:

- протягом 15 днів з дня розміщення ухвали про відкриття провадження у справі на офіційному веб-сайті Господарського суду Дніпропетровської області надати до суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 165 ГПК України  і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду);

- надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, надати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього документів позивачу;

Позивачу:

- протягом 10 днів з дня одержання відзиву на позовну заяву надати до суду відповідь на відзив на позовну заяву, яка має відповідати вимогам статті 166 ГПК України, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення.

 

У разі неможливості надати витребувані судом документи - надати письмові пояснення з цього приводу.

 

  1. Повідомити учасників справи про можливість подати процесуальні документи (заяви, клопотання, відзиви тощо), письмові та електронні докази на електронну адресу суду (inbox@dp.arbitr.gov.ua), через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі з використанням власного електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронні довірчі послуги".

 

  1. Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщену на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.                                  

 

  1. Роз'яснити учасникам, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогам ст.ст. 161-165 ГПК України та мають бути подані у строк, визначений в ухвалі.

 

  1. Звернути увагу учасників справи на необхідність надання cуду в письмовому порядку інформації про засоби зв’язку (електронна адреса, номер телефону, інші можливі засоби) для їх повідомлення щодо розгляду справи.

 

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст.135 Господарського процесуального кодексу  України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

 

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

 

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

 

Суддя

 

І.А. Рудь