flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практика розгляду господарськими судами судових спорів, що виникають із кредитних правовідносин

20 жовтня 2022, 15:06

19 жовтня 2022 року суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний у якості викладача (тренера) взяв участь в онлайн-семінарі на тему: «Практика розгляду господарськими судами судових спорів, що виникають із кредитних правовідносин».

Захід було організовано відділом підготовки суддів спільно з Вінницьким навчальним центром, Дніпровським регіональним відділенням та відділом підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України для помічників суддів та працівників апаратів місцевих загальних та апеляційних господарських судів.

Навчальний захід відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів Володимир Поплавський, який представив викладачів та ознайомив з програмою семінару. 

Окрім судді Крижного у семінарі в якості викладачів взяли участь суддя Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко, суддя Господарського суду Вінницької області Роман Міліціанов, суддя Господарського суду Івано-Франківської області Олена Малєєва.

Олена Малєєва презентувала лекцію стосовно характерних ознак кредитних спорів, їх юрисдикції та укладення і виконання кредитних договорів.

Роман Міліціанов свою доповідь та цікаві практичні вправи присвятив спорам, пов’язаним із зміною, припиненням і визнанням недійсними кредитних договорів.

Про забезпечення виконання кредитних договорів: заставу, іпотеку розповів Володимир Гевко, який також підкріпив теоретичний матеріал прикладами актуальної судової практики та ситуативними практичними правами.

На завершення навчального заходу Олександр Крижний запропонував слухачам розглянути спори, що виникають із поруки та гарантії, та поділився власним досвідом під час виконання учасниками семінару практичних вправ й обговорення проблемних питань.

Під час семінару помічники суддів та працівники апаратів судів мали можливість обмінятися думками, поставити запитання та отримати на них відповіді від  досвідчених викладачів.

За інформацією НШС України