flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Олександр Крижний взяв участь у круглому столі, присвяченому 25-річчю ратифікації Україною Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод

10 червня 2022, 09:59

10 червня 2022 року суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний взяв участь у круглому столі на тему «Роль ЄКПЛ та практики ЄСПЛ у системі правосуддя в Україні: досвід чверті століття та нові виклики», проведеному Національною школою суддів України в рамках реалізації Координатором проєктів в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі проєкту «Гарантування дотримання прав людини в системі правосуддя. Друга фаза».

Доповіді і дискусії у рамках круглого столу стосувалися досвіду застосування українськими суддям практики ЄСПЛ при здійсненні правосуддя, а також обговорення нових викликів, з якими стикається судова система, як на національному, так і на міжнародному рівнях, з огляду на агресію проти України. У рамках програми круглого столу здійснено огляд основних напрямків застосування практики ЄСПЛ: кримінально-правового, цивільного та адміністративного характеру. 

Розпочав роботу круглого столу ключовою доповіддю «Роль ЄКПЛ та практики ЄСПЛ у системі правосуддя. Досвід чверті століття та нові виклики» суддя Європейського суду з прав людини від України Микола Гнатовський.

 

                                             

 

                                                                                           

Місце проведення заходу - Львівський національний університет імені Івана Франка.

Фото з сайтів університету та Національної школи суддів України.