flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вдосконалення роботи судів через впровадження модельних рішень у сфері судової безпеки

11 травня 2021, 14:14

Такою була тема конференції, що відбулась 07 травня 2021 року в режимі онлайн. 

Захід було організовано Проектом Європейського Союзу «Підтримка реформ юстиції в Україні» («Право-Justice») у рамках реалізації нової фази Ініціативи «Модельні суди». 

У вебінарі взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, голова Служби судової охорони Валерій Бондар та начальники територіальних управлінь цієї служби Ігор Коваленко і Андрій Єпур, проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок, міжнародні і національні експерти Проекту Європейського Союзу «Право-Jastice», а також представники з понад 70 судових установ України. 

Учасники онлайн-конференції говорили про основні напрямки впровадження новітніх технологій у сфері судової безпеки; організаційні та психологічні аспекти особистої безпеки суддів і працівників апарату; досвід сьомого та п’ятого апеляційних адміністративних судів у реалізації новітніх технологій, пов’язаних із судовою безпекою; систему повідомлення про випадки порушення безпеки у судах тощо. 

Крім того, було презентовано посібник «Особиста безпека суддів та працівників апарату», що містить інформацію про управління ризиками, організаційні обов’язки, питання особистої безпеки, а також представлено Концепцію запровадження системи повідомлення про випадки порушення безпеки у судах. 

Підсумовуючи обговорення зійшлися на думці, що належний рівень судової безпеки є однією зі складових незалежності судової влади. 

Від Господарського суду Дніпропетровської області участь у заході взяла прес-секретар суду Наталія Кучугурна. 

Фото – скріншот

презентації вебінару