flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вільна преса та незалежна судова влада повинні співпрацювати для розвитку суспільства

29 квітня 2021, 17:30

Про це говорили на семінарі, присвяченому обговоренню питань взаємодії між суддями і журналістами. 

Навчання відбулося 28 квітня 2021 року в режимі онлайн і було організовано Проектом Ради Європи «Правова освіта у галузі свободи слова в Україні» та Національною школою суддів України у партнерстві з Вищою радою правосуддя. 

Спікерами заходу виступили представники Ради Європи, Вищої ради правосуддя, судді Верховного Суду, члени Ради суддів України, адвокати, експерти з медіа права.  

Спікерами було наголошено на важливості посади прес-секретаря у судах, необхідності навчання суддів і працівників апарату судів питанням комунікації, умінню висвітлення інформації про діяльність судових установ мовою, доступною для громадян і представників засобів масової інформації.

Захід став майданчиком для огляду європейських стандартів щодо взаємодії судової влади і засобів масової інформації, рішень Європейського суду з прав людини щодо питань свободи слова, практики Верховного Суду з розгляду справ про захист честі, гідності та ділової репутації. 

Також учасники семінару обговорили взаємозв’язок між межами критики роботи суддів і судових установ та публічного обговорення судових справ.  

Під час тренінгу не залишились без уваги і рекомендації щодо роботи судів під час дії обмежувальних заходів, необхідних для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, зокрема, ті з них, які стосуються доступу до суду в умовах карантину так званих вільних слухачів і представників засобів масової інформації.   

Результатом семінару мають стати рекомендації з питань співпраці між суддями і журналістами.

Від Господарського суду Дніпропетровської області участь у заході взяла прес-секретар суду Кучугурна Наталія.

 

Фото – скріншот

презентації тренінгу