flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення законодавства про захист економічної конкуренції Господарським судом Дніпропетровської області стягнуто до Державного бюджету України понад 200 тис. грн

13 жовтня 2020, 12:19

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області у справі №904/2334/20 задоволені позовні вимоги Антимонопольного комітету України до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення штрафу і пені. 

Під час розгляду справи господарським судом установлено, що у червні 2019 року Антимонопольним комітетом України прийнято рішення про порушення зазначеним вище товариством вимог Закону України «Про захист економічної конкуренції». 

Цим рішенням визнано, що товариство з обмеженою відповідальністю вчинило порушення, що полягає у неподанні інформації на вимогу державного уповноваженого Антимонопольного комітету України у встановлений строк. 

Наведене порушення є порушенням чинного законодавства України у сфері захисту економічної конкуренції і тягне за собою відповідальність у виді штрафу. 

У зв’язку з цим, Антимонопольним комітетом України на товариство з обмеженою відповідальністю був накладений штраф у розмірі 108800,00 грн, який і був заявлений до стягнення з відповідача у зазначеній справі. 

Оскільки відповідач штраф не сплатив, антимонопольний комітет відповідно до Закону України «Про захист економічної конкуренції» нарахував пеню, яка не може перевищувати розмір штрафу, накладеного відповідним рішенням органів антимонопольного комітету. 

Таким чином, у справі позивачем заявлено до стягнення і пеню у розмірі 108800,00 грн. 

Судом встановлено, що зазначене рішення Антимонопольного комітету України товариством з обмеженою відповідальністю оскаржено не було. 

На час розгляду справи товариство з обмеженою відповідальністю не надало докази сплати штрафу і пені. 

З огляду на встановлені обставини справи, Господарський суд Дніпропетровської області 25.08.2020 ухвалив рішення у справі №904/2334/20, яким позовні вимоги задовольнив у повному обсязі і стягнув з товариства з обмеженою відповідальністю в дохід Державного бюджету України штраф у розмірі 108800,00 грн і пеню у розмірі 108800,00 грн. 

Зазначене рішення господарського суду в апеляційному і касаційному порядках не оскаржувалось і набрало законної сили відповідно до норм Господарського процесуального кодексу України.