flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Господарського суду Дніпропетровської області завітали школярі

18 лютого 2020, 11:02

Останній навчальний шкільний рік – рік поглядів у доросле майбутнє і рік безлічі запитань. Як досягти успіху під час зовнішнього незалежного оцінювання? Як зосередитись і не втратити контроль під час його складання? Яке вбрання обрати для випускного балу? 

Та найголовніше, чим переймаються діти одинадцятих класів та їх батьки, це думки про обрання професії для подальшого життя. 

Цими та іншими питаннями стурбовані і школярі, які 12 лютого 2020 року завітали  до Господарського суду Дніпропетровської області на день відкритих дверей. 

Гостями суду стали учні 11 класу спеціалізованої багатопрофільної школи №23 з поглибленим вивченням англійської мови. Супроводжувала дітей класний керівник Валентина Володимирівна Поберезкіна. 

Під час заходу учні завітали до відділу документального забезпечення (канцелярії), аналітично-статистичного відділу, відділ аналізу і узагальнення практики застосування законодавства. 

Коротко, але змістовно про роботу відділів розповіли їх керівники: Колісник Вероніка Юріївна; Здоровиця Світлана Василівна; Третьякова Тетяна Вікторівна. 

Відвідали учні і судове засідання під головуванням судді Бєлік Вікторії Геннадіївни. Суддею розглядалась справа за позовом гірничо-збагачувального комбінату до енергетичної компанії про скасування документа, яким нараховані збитки за порушення правил користування електричною енергією. Після завершення засідання Вікторія Геннадіївна відповіла на всі запитання допитливої молоді. 

Школярам також було проведено «Урок справедливості».  Під час уроку діти, переглянувши мультфільм про спір, який виник між Конем та Хом’яком через загублену підкову, розділилися на дві команди, одна з яких захищала Коня, інша – Хом’яка. Троє учнів спробували себе в ролі суддів. 

Урок провели заступник голови Господарського суду Дніпропетровської області,  голова колегії суддів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, Камша Ніна Миколаївна і суддя Фещенко Юлія Віталіївна. 

Юлія Віталіївна роз’яснила законодавчі норми, які можна застосувати до відносин, які виникли у казкових героїв, розповіла про процес прийняття рішень суддею, зокрема, про почуття справедливості та поняття законності під час вирішення справ. 

Від Ніни Миколаївни гості дізнались про діяльність очолюваної нею колегії, кар’єрне зростання працівників під час роботи у судовій установі та про переваги і цікавинки професії юриста.   Також Ніна Миколаївна запросила школярів, які планують обрати юридичну спеціальність, розпочати професійну діяльність у господарському суді, а на згадку про проведений захід вручила учням та класному керівникові сертифікати. 

Хто знає? Можливо саме ця зустріч у стінах Господарського суду Дніпропетровської області стане тим ключовим моментом, який вплине на вибір школярами професійної діяльності. 

Тож побажаємо юнакам і дівчатам успіхів у навчанні і щасливої долі!