flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний взяв участь у проведенні тренінгу з медіації

05 жовтня 2021, 09:40

              З 27 вересня по 01 жовтня 2021 року у місті Маріуполь, Національною школою суддів України проведено другий семінар для суддів на тему: «Базові навички медіатора». Навчання було організовано у співпраці з міжнародним проектом ПРООН із відновлення та розвитку миру.

              У якості одного з викладачів-тренерів і був запрошений суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний.

У ході п’ятиденного семінару учасники заходу, судді Донецької, Луганської та Запорізької областей. ознайомились з фазами медіації, навчились визначати критерії медіабельності спорів, удосконалили навички направлення сторін у медіацію та навчились знаходити реальні інтереси сторін з метою пошуку компромісного рішення.

Окремо, увагу слухачів було зосереджено на психологічних особливостях в медіації (налагодження психологічного контакту з учасниками медіації, подолання конфліктогенів тощо).

              Кожна з лекцій передбачала закріплення матеріалу за допомогою практичних завдань та активним обговоренням посталих питань.

 

За матеріалами

Національної

школи суддів України