flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Господарського суду Дніпропетровської області Володимир Татарчук взяв участь у Форумі, який був присвячений судовому захисту у сфері банківських послуг

21 вересня 2021, 15:27

17 вересня 2021 року у місті Київ вперше в Україні пройшов Форум «Судовий захист у сфері банківських послуг в умовах ринкової економіки. Перспективи ти сучасний стан». Захід був організований Асоціацією суддів господарських судів України та Національною асоціацією банків України.

Для участі у Форумі були запрошені справжні експерти: судді Верховного Суду, голови апеляційних та місцевих господарських судів, представники Національного банку України, Американської торговельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, Фонду гарантування вкладів, Асоціації арбітражних керуючих та національних експертів проекту ЄС «Право-Justice».

Форум складався з трьох сесій, під час яких було обговорено:

  • Законодавство, що регулює правовідносини у банківській сфері та судова практика. Способи захисту порушених прав;
  • Юридичні аспекти укладання та забезпечення виконання договорів у сфері банківської діяльності. Правові позиції Верховного Суду;
  • Ліквідація, реорганізація банків. Банкрутство боржників. Актуальні питання виконання судових рішень.

Загалом, діалог юридичної спільноти був дружний та конструктивний, результатом стала домовленість зробити подібні заходи щорічними та більш масштабними.