flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний став гостем програми місцевого телеканалу

21 грудня 2020, 11:39

 

 

14 грудня 2020 року на 34 телеканалі м. Дніпра вийшла в ефір телепрограма «Грані», в якій взяли участь суддя-спікер Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний, суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Дмитро Мовчан і суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ірина Шаповалова.

Говорили про стан фінансування органів системи правосуддя, роботу судів у період карантину, практику розгляду спорів про стягнення з боржників кредитної заборгованості   і заборгованості з оплати орендної плати під час дії карантинних заходів та ін.

Суддя-спікер Олександр Крижний надав коментар щодо питань, які стосуються зловживань учасниками судових процесів своїми процесуальними правами; повідомив про те, що, незважаючи на запроваджені карантинні заходи, за дев’ять місяців 2020 року до Господарського суду Дніпропетровської області надійшло більше справ, ніж за аналогічний період 2019 року; зазначив, що виклики, які постали перед судової системою під час карантину і пов’язані з ним обмежувальні приписи, стали рушійною силою для розвитку нових технологій (проведення відеоконференцій з використанням власних технічних засобів учасниками судового процесу, обмін електронними документами з використанням цифрового підпису) тощо.

 

Перегляд програми доступний за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=CK0u_WUUJ6g

 

Скріншот

програми «Грані»