flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відвідувачів суду! Повідомлення про продовження протиепідемічних заходів з 09 червня 2020 року.

09 червня 2020, 10:53

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

м. Дніпро

 05 червня 2020 року                                                                                              № 72

 

Про продовження вжиття

протиепідемічних заходів

 

            На підставі ч. 4 ст. 8 ГПК України (в редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30.03.2020 № 540-IX), постанови Кабінету Міністрів України                       від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» зі змінами, постанови Кабінету Міністрів України                       від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», листа Ради суддів України від 16.03.2020 № 9рс-186/20, рекомендацій Вищої ради правосуддя від 27.03.2020 та рішень зборів суддів Господарського суду Дніпропетровської області від 17.03.2020 (протокол № 5), від 23.04.2020 (протокол № 7), від 30.04.2020 (протокол № 8) з метою запобігання розповсюдженню інфекційних захворювань серед працівників суду та відвідувачів суду, у тому числі викликаних коронавірусною інфекцією COVID-19 та організаційного забезпечення роботи суду в період карантину, оголошеного на території України:

Встановити на період з 09 червня 2020 року по 22 червня 2020 року особливий режим роботи Господарського суду Дніпропетровської області (далі – суд), згідно з яким:

  1. Працівникам територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області здійснювати пропуск до будівлі суду учасників судових процесів або їх представників, за наявності документа, що підтверджує особу, а також документів, які підтверджують наявність повноважень на участь в судовому засіданні відповідно до переліку призначених до засідання справ.

       Доступ інших осіб, які не є учасниками судових процесів, здійснювати за погодженням з головуючим суддею.

 

  1. 2. Заборонити:

- вхід до приміщення Господарського суду Дніпропетровської області відвідувачам суду без засобів індивідуального захисту, зокрема вдягнутого респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно.

- допуск у приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, підвищена температура).

 

  1. Суддям, при проведенні судових засідань, враховувати положення ч.4 ст. 8 ГПК України (з урахуванням змін внесених Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30.03.2020 № 540-IX) щодо можливого прийняття рішення про обмеження доступу осіб, які не є учасниками судового процесу, в судове засідання під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», якщо участь в судовому засіданні становитиме загрозу життю чи здоров’ю особи.

 

  1. 4. Виконання пунктів 1 і 2 цього розпорядження покласти на працівників територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області.

 

  1. 5. Суддям розглянути можливість зменшення кількості судових засідань, що призначаються до розгляду протягом робочого дня.

 

  1. 6. Суддям та працівникам апарату суду:

- проводити провітрювання кабінетів протягом всього робочого дня;

- у приміщенні суду знаходитись у респіраторі або захисній масці, у тому числі виготовлених самостійно;

- при найменших ознаках захворювання вживати заходи щодо самоізоляції, про що повідомляти керівництво суду засобами телефонного зв’язку, електронної пошти. Негайно звертатися до медичних закладів для встановлення відповідного діагнозу.

 

  1. 7. Припинити всі заходи, які не пов’язані з процесуальною діяльністю суду та забезпеченням діяльності органів судової влади (семінари, дні відкритих дверей тощо).

 

  1. Відділу забезпечення роботи керівництва суду та зв’язків зі ЗМІ розмістити на веб-сайті суду та на вході до приміщення суду оголошення, в яких рекомендувати учасникам судових процесів та відвідувачам суду утриматися від відвідування суду в разі відсутності нагальної потреби, а будь-які звернення (заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань тощо) подавати:

- засобами поштового зв’язку: 49027, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1;

- за допомогою електронної пошти: inbox@dp.arbitr.gov.ua;

- за допомогою сервісу «Електронний суд»;

- за допомогою сервісів «Електронна форма звернення громадян», «Електронний інформаційний запит на отримання публічної інформації», що розміщені на офіційному веб-сайті суду в розділі «Громадянам».

 

  1. 9. Рекомендувати ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи (за наявності такої технічної можливості) здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві.

 

  1. 10. Господарському відділу суду організувати і здійснювати безпосередній контроль за:

- проведенням санітарної обробки місць загального користування суду та металевих ручок щогодини;

- провітрюванням приміщень загального користування протягом робочого дня;

- регулярним протиранням миючими та дезінфікуючими (спиртовмісними) засобами робочих поверхонь та предметів: поверхні столів, телефони, тощо.

 

  1. 11. Строк дії розпорядження встановити з 09 червня 2020 року до 22 червня 2020 року (до закінчення визначеного на території України карантину, пов’язаного з розповсюдженням коронавірусу COVID-19).

 

  1. 12. Відділу управління персоналом суду довести це розпорядження до відома суддів, працівників апарату суду, служби судової охорони.

 

  1. 13. Відділу забезпечення роботи керівництва суду та зв’язків зі ЗМІ розмістити копію розпорядження на інформаційних стендах Господарського суду Дніпропетровської області та відповідне оголошення на офіційному веб-сайті суду.

 

  1. 14. Розпорядження від 22 травня 2020 року № 68 «Про впровадження протиепідемічних заходів» вважати таким, що втратило чинність 09 червня 2020 року.

 

  1. 15. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою та керівником апарату суду.

 

 

 

Голова

Господарського суду

Дніпропетровської області                                                                      В.О. Татарчук