flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПОЛОЖЕННЯ про особливості розподілу судових справ та призначення колегій у господарському суді Дніпропетровської області зі змінами від 10.02.2016

12 лютого 2016, 16:50

                                                                  Затверджено на зборах суддів

господарського суду Дніпропетровської

                                                області 10.12.2010 р.

 

З урахуванням змін та доповнень прийнятих зборами суддів господарського суду

Дніпропетровської області

від 17.01.2011 р. (Протокол № 2)

від 21.01.2011 р. (Протокол № 3)

 від 24.06.2011 р. (Протокол № 18)

від 03.02.2012 р. (Протокол №2)

від 01.03.2013 р. (Протокол №2)

від 29.03.2013 р. (Протокол №4)

на 20.12.2013 р. (Протокол № 12)

на 23.04.2014 р. (Протокол № 6)

на 20.06.2014 р. (Протокол № 8)

від 12.12.2014 р. (Протокол № 14)

від 23.01.2015 р. (Протокол № 1)

від 20.02.2015 р. (Протокол № 3)

від 27.03.2015 р. (Протокол № 6)

від 19.06.2015 р. (Протокол № 10)

від 02.07.2015 р. (Протокол № 11)

від 09.12.2015 р. (Протокол № 16)

від 10.02.2016 р. (Протокол № 2)

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про особливості розподілу судових справ та призначення колегій

у господарському суді Дніпропетровської області

 

1. Автоматизований розподіл судових справ між суддями здійснюється з урахуванням спеціалізації суддів згідно з Положенням про автоматизовану систему документообігу суду (далі - Положення).

 

2. Коефіцієнт складності для всіх судових справ встановити 1, крім наступних категорій:

– заяви про вжиття запобіжних заходів; видачу виконавчого документа за рішеннями третейських судів, а також справи, пов’язані з виконанням доручень про надання правової допомоги – коефіцієнт 0,3;

- справи про банкрутство фізичної особи-підприємця, справи про банкрутство боржника, що ліквідується власником (статті 90, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом") – коефіцієнт 0,5;

  Визначити наступні коефіцієнти, що враховують форму участі судді при колегіальному розгляді судової справи:

- головуючий суддя – коефіцієнт 1;

- суддя – член колегії суддів – коефіцієнт 0,2;

  Визначити коефіцієнт навантаження, що враховує зайняття суддею адміністративної посади:

-               голова суду – 0,4;

-               заступник голови суду – головуючий колегії 2 - 0,90,

-               заступник голови суду – головуючий колегії 3 – 0,5.         

Визначити коефіцієнт навантаження, що враховує виконання суддею функцій координатора відділу аналізу та узагальнення – 0,5.

            Визначити коефіцієнт навантаження судді суду, який є членом Ради суддів України – 0,4.   

                                                          (згідно Протоколу зборів суддів № 16 від 09.12.2015 р.)

                                                          (згідно Протоколу зборів суддів № 2 від 10.02.2016 р.)

 

3. У випадку виходу з ладу обладнання, яке забезпечує функціонування автоматичної системи строком більше однієї доби, розподіл заяв, які за законодавством мають розглядатись невідкладно (заяви про вжиття запобіжних заходів) здійснюється головою суду (заступником голови суду, що виконує його обов’язки) з дотриманням принципів черговості до усунення відповідних обставин. У всіх інших випадках справи розподіляються в автоматичному режимі після відновлення функціонування автоматичної системи.

 

4. Судові справи, стороною в яких виступає орган державної податкової служби, після їх поновлення підлягають автоматичному розподілу між суддями, відповідної спеціалізації, а саме суддями: Татарчуком В.О. та Кесею Н.Б.            

5. Питання про передачу справ на розгляд колегії суддів за клопотанням сторін, учасників судового процесу чи за власною ініціативою вирішується суддею, у провадженні якого перебуває справа (вказаний суддя є головуючим колегії).  

6. Якщо призначити суддів відповідної спеціалізації неможливо, до складу колегії може бути призначено будь-якого суддю господарського суду без урахування його спеціалізації. 

7. У разі необхідності заміни головуючого судді колегії (перебування у відпустці, на лікарняному, у відрядженні, закінчення  строку повноважень, звільнення, виявлення значної різниці у навантаженні на суддю, тощо) справа підлягає автоматизованому розподілу.

 

             Пункт 8 виключено.

                                                          (згідно Протоколу зборів суддів № 10 від 19.06.2015 р.)

  

          9. Якщо суддя, в провадженні якого перебувала судова справа, на момент надходження по цій справі документів, за якими необхідно вчиняти процесуальні дії, не працює в суді, справа підлягає повторному автоматичному розподілу. У разі, якщо в період знаходження справи в провадженні визначеного автоматизованою системою судді додатково надійшли документи, вони передаються для розгляду вже визначеному судді без призначення повторного автоматичного розподілу.

10. Видача наказів, підписання листів, описів справ, підготовка судових справ до направлення на адресу апеляційної або касаційної інстанцій та розгляд заяв та клопотань, які не потребують вчинення процесуальних дій по справах, закінчених провадженням (в т.ч. які перебувають в архіві), здійснюється раніше визначеним суддею, а у випадку його відсутності у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, відрядженням, відпусткою тощо, здійснюється суддею, визначеним розпорядженням голови суду (або за його дорученням заступника голови суду).

 Видача наказів по справах закінчених провадженням (в т.ч. які перебувають в архіві), підписання листів, описів справ, підготовка судових справ до скерування на адресу апеляційної або касаційної інстанцій та розгляд заяв та клопотань, які не потребують вчинення процесуальних дій по справах, закінчених провадженням (в т.ч. які перебувають в архіві), що розглянуті суддею, який не працює в господарському суді Дніпропетровської області, здійснюється суддею, визначеним розпорядженням голови суду (або за його дорученням заступника голови суду).

11. Резолюція голови суду (заступника голови суду) на заяві, клопотанні та інших документах прирівнюється до його розпорядження.

12. Розгляд справи за нововиявленими обставинами:

В разі надходження заяв, скарг, клопотань, інших документів, як до, так і після початку перегляду рішення (ухвали) суду за нововиявленими обставинами, такі документи розглядаються суддею, в провадженні якого перебувала справа.

В разі скасування (зміни) рішення (ухвали) суду за результатами перегляду за нововиявленими обставинами, вказані заяви, скарги, клопотання, інші документи передаються для розгляду судді, що здійснював перегляд за нововиявленими обставинами.

В разі залишення без змін рішення (ухвали) суду за результатами перегляду за нововиявленими обставинами, вказані заяви, скарги, клопотання, інші документи розглядаються суддею, який був визначений автоматизованою системою для розгляду справи по суті.

13. Розгляд заяв, скарг, клопотань, інших документів при новому розгляді справи:

В разі надходження заяв, скарг, клопотань, інших документів як до, так і після початку нового розгляду справи, такі документи передаються судді, в провадженні якого перебуває справа на новому розгляді.

 14. Розгляд заяв, скарг, клопотань, інших документів по судовій справі, якщо спеціалізацію судді змінено:

Скарги, заяви, клопотання та інші документи, які потребують вчинення певних процесуальних дій у визначений законодавством строк, подані по судовій справі, що знаходилась в провадженні судді, спеціалізацію якого змінено (на момент надходження документів до суду), передаються для розгляду вже визначеному судді без призначення повторного автоматичного розподілу.