flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Господарського суду Дніпропетровської області завітали експерти Проекту Європейського Союзу «Pravo Justice»

24 травня 2019, 12:38

21 травня 2019 року до Господарського суду Дніпропетровської області з робочим візитом завітали міжнародні та національні експерти Проекту Європейського Союзу «Pravo Justice».

Супроводжував гостей організатор зустрічі – голова відділення Асоціації правників України в Дніпропетровській області Олексій Савчук.

Експерти відвідали зал судових засідань, ознайомились з роботою канцелярії суду, зокрема, порядком прийому, реєстрації, сканування вхідних документів суду, обговорили з керівництвом суду питання впровадження електронного суду.

Із суддею Господарського суду Дніпропетровської області, членом Ради суддів України Іваном Колісником гості обговорили деякі питання кваліфікаційного оцінювання суддів, навантаження на суддів з урахуванням нових процесуальних кодексів та визначене модельне навантаження на суддів, інститут відрядження суддів, порядок добору, призначення суддів на посаду за старим і новим законом та органи, які проводять зазначені процедури.

Під час зустрічі з колективом суддів суду експерти цікавилися позитивними і негативними сторонами норм нового Господарського процесуального кодексу України, якістю роботи адвокатів, які звертаються до суду, питаннями, що стосуються повідомлення сторін про дату і час розгляду справ, ситуацією навколо незалежності суддів і судової влади загалом тощо.

Також гості поділилися досвідом Франції, Нідерландів щодо питань дослідження доказів у судових установах цих країн, процедур прийняття нових законів та внесення до них змін.  

Наприкінці зустрічі її учасники подякували один одному за приділений час і можливість спілкування в такому форматі. Крім того, суддям запропонували заповнити анкети з проблемних питань імплементації Господарського процесуального кодексу України.

Незважаючи на серйозність обговорюваних питань, щирі посмішки у поважних гостей викликала експозиція вишитих картин заступника голови Господарського суду Дніпропетровської області Ніни Камші, яка представлена для огляду в приміщенні суду.