flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Врегулювання спорів за участю судді у господарському судочинстві

19 червня 2018, 16:02

   У місті Львів наразі триває дводенний тренінг для суддів-тренерів на тему: «Врегулювання спорів за участю судді у господарському судочинстві».

Захід організовано Національною школою суддів України за підтримки українсько-канадського Проекту «Підтримка судової реформи».

Від Господарського суду Дніпропетровської області у навчанні беруть участь судді суду Яна Золотарьова та Олександр Крижний.

Тренінг було розпочато зі знайомства, висловлення очікувань та ознайомлення із програмою, метою та завданнями курсу.

Проводять навчання судді  Олексій Омельян та Олеся Галамай, провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, кандидат психологічних наук Андрій Маслюк та головний спеціаліст відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Герус.

Судді-тренери розглянуть питання щодо врегулювання спорів за участі судді: міжнародний та національний досвід, огляд законодавства, організаційно-правові засади застосування врегулювання спорів у господарському судочинстві, порядок та умови проведення, психологічні та практичні аспекти врегулювання спорів за участі судді.

Також програмою тренінгу передбачено обговорення кожної із тем, демонстрацію відео та «мозковий штурм». Судді під час роботи в малих групах виконають завдання, запропоновані тренерами, та обговорять результати виконання з метою виявлення та усунення недоліків програми.