flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області бере активну участь у розробці навчальних матеріалів для підготовки суддівського корпусу

06 березня 2018, 15:22

           26-27 лютого  2018 року в місті Харкові Національною школою суддів України проведено методологічний тренінг для викладачів (тренерів) «Методика підготовки та проведення тренінгів у Національній школі суддів України».

Тренінг провели викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Коротких, викладач-координатор цього відділу Тамара Закревська, суддя Черкаського окружного адміністративного суду Лариса Трофімова, провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк,  суддя Апеляційного суду Запорізької області у відставці Ольга Булейко.

Слухачі опанували різноманітні техніки роботи з аудиторією, на практичних прикладах ознайомилися з найбільш поширеними типовими помилками, які можуть виникати в роботі викладача, і шляхами їх запобігання.

Удосконалював свою викладацьку майстерність і суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний.

Під час проведення навчання наголошено на важливості проведення таких тренінгів з огляду на необхідність підготовки висококваліфікованих викладачів (тренерів), які в подальшому залучатимуться до проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді і підготовки суддів.

02 березня 2018 року в приміщенні Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду зібралися розробники тренінгу для кандидатів на посаду судді на тему: «Написання судових рішень у господарському судочинстві».

Захід організовано Національною школою суддів України з метою приведення змісту тренінгу (міні-лекцій, практичних завдань тощо) у відповідність до норм зміненого господарського процесуального законодавства.  

Співпрацю розробників координують заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Валентина Кузьменко і провідний науковий співробітник цього ж відділу Ганна Бахарєва.

Допомагають у розробці й актуалізації змістовного наповнення тренінгу судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Тетяна Дроботова і Володимир Погребняк, суддя Господарського суду міста Києва Віта Бондарчук, суддя Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко, начальник управління забезпечення роботи судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності секретаріату Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Леся Зуєвич.

Участь у розробці тренінгу взяв і суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний.