flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важлива інформація! Роз’яснення щодо ліквідації господарських судів.

09 січня 2018, 10:58

    29 грудня 2017 року на офіційному веб-сайті Президента України оприлюднено Указ №453/2017 «Про ліквідацію місцевих господарських судів та утворення окружних господарських судів».

    Зазначеним Указом Господарський суд Дніпропетровської області був ліквідований та утворений Дніпропетровський окружний господарський суд – у Дніпропетровській області з місцезнаходженням у місті Дніпрі.

    Звертаємо увагу, що відповідно до абз.2 п.3 Прикінцевих та перехідних положень (Розділ XII) Закону України «Про судоустрій і статус суддів» господарські суди Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя продовжують здійснювати свої повноваження без обмеження строком до утворення та початку діяльності окружних господарських судів, юрисдикція яких розповсюджується на відповідну територію.

    Згідно з ч.6 ст.147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

    З огляду на викладене, Господарський суд Дніпропетровської області продовжує здійснювати свої повноваження до початку діяльності новоутвореного суду.

 

Про початок роботи новоутвореного суду буде повідомлено додатково.