flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Передача досвіду та знань майбутнім суддям

19 червня 2017, 15:27

         03 квітня 2017 року Вищою кваліфікаційною комісією суддів України оголошено добір кандидатів на посаду судді місцевого суду з урахуванням 600 прогнозованих вакантних посад суддів місцевого суду.

Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» одним із етапів добору є проходження спеціальної підготовки кандидатами, які успішно склали відбірковий іспит та пройшли спеціальну перевірку.

Наразі в Національній школі суддів України триває робота з розробки навчальних програм для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Так, 08-09 червня 2017 року в Національній школі суддів України зустрілися розробники курсів – судді, які представляють різні судові юрисдикції та інстанції.

До обговорення пропозицій щодо організації проведення занять та матеріалів навчальних курсів долучилися і судді Господарського суду Дніпропетровської області Вікторія Ярошенко та Олександр Крижний.

Під час засідання робочих груп судді визначили мету, цілі та завдання наступних програм спеціальної підготовки:

- «Особливості розгляду справ про банкрутство»;

- «Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними»;

- «Судочинство у справах про адміністративні правопорушення»;

- «Докази та доказування в адміністративному судочинстві»;

- «Особливості провадження у справах, пов’язаних з виборчим процесом, процесом референдуму»;

- «Вирішення спорів, що виникають із земельних правовідносин»;

- «Вирішення спорів про право власності та інші речові права»;

- «Особливості розгляду корпоративних спорів». 

За підсумками проведеного заходу судді розподілили завдання для доопрацювання  матеріалів зазначених курсів і визначили плани подальшої роботи на найближчий період.