flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області прийняв участь у проведенні семінару

19 травня 2017, 15:43

         16 травня 2017 року в місті Запоріжжя відбувся семінар для працівників апаратів судів на тему: «Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду з людьми з інвалідністю».

Захід організовано Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Запорізької області.

Для проведення навчання були запрошені доцент кафедри соціології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат соціологічних наук В.А. Макаренко, суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Л.В. Дараган. 

В якості модератора та викладача участь у семінарі прийняв і суддя Господарського суду Дніпропетровської області, член Ради суддів України Іван Іванович Колісник.

Іван Іванович зупинився на правовому статусі людей з інвалідністю, ознайомив із відповідним законодавством та зосередив увагу присутніх на рішеннях Європейського суду з прав людини із заданої тематики.

 

Також, учасники семінару обмінялися думками щодо комунікативно-психологічних особливостей взаємодії з маломобільними групами населення, особливостей етикету спілкування працівників апарату суду з відвідувачами суду, які мають обмежені можливості; обговорили питання про створення в суді умов щодо фізичної доступності будівель і приміщень суду для маломобільних груп населення та заслухали практичні поради щодо надання першої невідкладної допомоги.