flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області взяв участь у роботі семінару

21 серпня 2017, 14:37

        18 серпня 2017 року в місті Харків відбувся семінар на тему: «Незалежність та ефективність судової влади у світлі змін до процесуального законодавства України».

Захід проведено Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України для суддів місцевих та апеляційних судів.

 

Добір слухачів для проходження навчання здійснено за допомогою сучасних електронних засобів, зокрема, попереднього електронного запису на офіційному веб-сайті Національної школи суддів України.

У семінарі взяли участь судді, науковці, юристи з різних областей України.

До обговорення заданої тематики долучився і суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний.

Учасники семінару обговорили особливості відповідних процесуальних норм, закладених у проектах кодексів; концептуальні та практичні аспекти застосування процесуальних норм; переваги проектів процесуальних кодексів та виклики, які можуть постати у правозастосуванні тощо.

Правники окреслили також мету внесення змін до процесуальних кодексів, якою має бути забезпечення ефективності судового процесу, в тому числі, чітке розмежування юрисдикції судів різних спеціалізацій (адміністративних, господарських і загальних), запровадження ефективних механізмів запобігання зловживанню процесуальними правами, дотримання стадійності судового процесу й розумних строків судового розгляду, розширення та посилення ролі альтернативних способів вирішення спорів, вирішення питання групових позовів та інші питання, які дозволять зменшити навантаження на судову систему.