flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді Дніпропетровської області відбулось анкетне опитування відвідувачів суду та учасників судових процесів

            З метою підвищення рівня доступу до правосуддя та забезпечення інформаційної відкритості діяльності господарського суду Дніпропетровської області з 24 по 26 червня 2015 року в приміщенні господарського суду Дніпропетровської області було проведено анонімне анкетне опитування відвідувачів суду та учасників судових процесів. Кожному бажаючому була надана можливість заповнити анкету.

Учасникам опитування було запропоновано оцінити зручність та комфортність перебування в суді (територіальна доступність, наявність місць для очікування та підготовки до засідання, можливість додзвонитися до суду та можливість ознайомлення з матеріалами справ), можливість отримання повної та якісної інформації (інформаційний кіоск, веб-сайт суду), ефективність організації роботи суду в цілому (вчасність початку судових засідань, вчасність отримання повідомлень та процесуальних документів).

 Крім того, учасникам судових процесів була надана можливість висловити свою думку стосовно етичної поведінки суддів та працівників апарату суду.  

Після обробки та узагальнення отриманих даних, встановлені наступні результати. 

Оцінюючи зручність умов перебування громадян в суді, 13% від загальної кількості респондентів надали оцінку «задовільно», 34% респондентів вказали на оцінку «добре» та 49% респондентів оцінили зручність умов перебування в суді на «відмінно».  

Стосовно повноти, якості та доступності інформації для відвідувачів суду 7% респондентів надали оцінку «задовільно», 34% респондентів вважають, що інформаційне забезпечення заслуговує на оцінку «добре», 48% від загальної кількості опитаних респондентів вважають роботу суду в цьому напрямі відмінною.

Що стосується ефективності організації роботи суду, то 5% опитаних респондентів оцінили її, як «незадовільну», 20% респондентів – як «задовільну», 33% від загальної кількості опитаних вважають, що організація роботи суду заслуговує на оцінку «добре» та 34% респондентів вважають, що організація роботи суду є відмінною. 

Крім того, учасникам судових процесів була надана можливість висловити свою думку стосовно етичної поведінки суддів та працівників апарату суду, а також оцінити рівень неупередженості, коректності та бажання допомогти.   

Як показали результати опитування, 12% респондентів не вважають достатнім рівень неупередженості  суддів при винесенні рішення. Коректне та доброзичливе ставлення до себе на оцінку «відмінно» відзначили 53% відвідувачів суду, на оцінку «добре» - 39%.  

Деякі анкети містять зауваження відносно зручності та комфортності перебування в суді та ефективності організації роботи суду, за наслідками розгляду яких будуть вжиті заходи щодо усунення недоліків в роботі суду.  

Попри зазначене, відвідувачі суду, які прийняли участь в опитуванні, висловлюють свою задоволеність роботою суду і пропонують й надалі його працівникам спрямовувати свої зусилля задля якісного виконання покладених на них функцій.

Одночасно повідомляємо, що на офіційному веб-сайті господарського суду Дніпропетровської області в розділі «Інша інформація» розміщено бланк анкети для відвідувачів суду та учасників судових процесів, яку можна буде заповнити в будь-який зручний для відвідувачів час, та надіслати на електронну адресу суду: inbox@dp.arbitr.gov.ua

Узагальнені дані зазначених анкет будуть враховані під час наступного опитування відвідувачів суду. 

 

Щиро дякуємо за співпрацю!